Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Čendův běh 2009

12. 4. 2009


Čeňďák 2009

Tradičně, den před pomlázkou se uskutečnil jeden z nejstarších crossových běhů u nás – Čendův běh – jeho již 74. ročník !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po dloooooouhé době se konečně někdo z naší osady zúčastnil tohoto běžeckého závodu a to hned tři (mini)osadníci.

Asi nejmladší v kategorii dívky – Karolínka a stejně tak v kategorii chlapci Matýsek a Vítek Tůma.

Bojovali co to šlo, přestože kategorie do šesti let a sto metrů dlouhá trať, převážně do kopce je pro ani ne dvouleté, respektive dvouleté děcko dost nevýhodná. Nakonec se všichni zdárně dostali do cíle. A je úplně jedno na kterém místě, protože to pro ně byl hlavně zážitek a o to šlo.

V poledne začal, opět po roční přestávce, vložený cyklozávod na 6 km.

Již na startu jsme zastrašovali soupeře naší obrovskou účastí a naše černo-žluté dresy byly opět hodně vidět - a to i na trati.

Start se mi s Vendou dost povedl a hned jsme udávali tempo. Po krásném sjezdu k potoku jsem si vytvořil lehký náskok a Venda mi kryl záda a kdyby byl cíl za druhým brodem, tak jsme na bedně – jenže kdyby neplatí a vše podstatné se vždy stane právě ve stoupání od potoka až na vrch Ďábel (mimochodem je to fakt peklo).

Postupně mě předjelo pár závodníků, ale stále to bylo na dostřel.

Ve ¾ kopce se přede mě dostal David a utvořili jsem silný tandem, který začal stíhat tři soupeře před námi (jeden byl už v cíli). Na panelce pod Ďáblem jsme z posledních sil šlápli do pedálů a těsně před cílem jsme byli kousíček od nich. Jeden z nich zakufroval a na skoku do cíle jsme přespurtovali druhého z této trojice (jednoho jsme již nestihli), takže David dojel na třetím místě a já o prsa na čtvrtém.

Mirda, Venda a Péťulka dojeli (Péťulka po skoku s pádem donesl kolo) do cíle v zápětí.

A pak přišel velký hřeb odpoledne – naše děvčata. Pavlína na prvním, Káča na druhém, Máťa na třetím a Martina na čtvrtém místě. Prostě paráda. Klobouk dolů – ani ne za umístění, ale za výkon.

Musíme si vzít z holek příklad - tak snad nás příště bude na bedně ještě víc a nebojme se toho – plně obsazené bedny v obou kategoriích - to je cíl!!    ................... no tak zpátky na zem a raději pojďme slavit.

!! GO HŘEBENA GO !!

 

Nakonec ještě poděkování pořadatelům LOK a SILVER FOXES – hodně sil do dalších ročníků a hlavně tak krásné počasí, jako bylo tento ročník!!

 

Petr


Výsledky a fotky zde
Další fotky tady  - děkujeme Pane Vrbo

 

Náhledy fotografií ze složky Čendův běh

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář