Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Six numbers 2010

19. 8. 2010
Ahoj všichni,
jak někteří víte ve zdraví jsme se vrátili z týdenního orientačního závodu horských kol.
Na začátek něco málo k pravidlům...
Cílem tohoto závodu je nasbírat (pro kategorii PV) v tříhodinovém limitu co nejvíce bodů na různě ohodnocených kontrolách, které jsou v mapě označeny již od pořadatelů. Six numbers, jak už název napovídá se skládá ze šesti etap. Závodníci se mohou zůčastnit všech šesti nebo jenom dvou po sobě jdoucích etap. Např. 1. a 2.etapy nebo 3. a  4. nebo 5. a 6. (těch se účastnilo asi nejvíc lidí, jelikož byly o víkendu).
Kategorie jsou následující: single man a single woman, dojice mužské, dvojice ženské, dvojice muž a žena (mixy), nestárnoucí dvojice (součet věků nad 80let) a PV (přivěsné vozíky).
My jsme se tentokrát rozhodli pro všech šest etap v kategorii PV.
Mapy byly celkem tři - na 1.a2.etapu, na 3.a4.etapu a 5.a6.etapu. Každý den byly kontroly označeny jinými body. Takže když v pondělí měla kontrola číslo 54 80 bodů tak v úterý měla bodů 50. Ve středu a čtvrtek pak byla kontrola 54 na jiném místě a na jiném místě zase v sobotu a v neděli. No, organizačně je to trochu náročné, ale myslím, že pořadatelé to zvládli až na pár chyb celkem dobře. Body kontrol jsem dostali vždy po startu na místě, které bylo v mapě označené písmenem S a číslem etapy 1 - 6. Kontrola označená nejvyšším číslem (tedy poslední) je zpravidla povinná pro všechny závodníky a bývá za 10 bodů. Ovšem i tech 10 bodů může rozhodnout o pořadí... Nejvyšší bodové ohodnocení kontrol bývá 80, v neděli byla i jedna 100 - na tu my jsme se však nevypravili a dobře jsme udělali. Soused, který jel kategorii single man tam jel hodinu a čtvrt - my bychom tam jeli tak 2 hodiny a to znamená, že bychom se nestihli vráti v limitu do cíle.
Pro kateforii PV je limit 3 hodiny, pro všechny ostatní 4 hodiny. Budu se snažit organizátorům vnutit myšlenku, že pro rok 2012 by měla být limit pro PV také 4 hodiny, jelikož s vozíčkem je člověk dost znevýhodněn. A kontroly až na jeden den měly stejné body pro nás jako pro všechny ostatní... :-(
Pokud se nepodaří závídníkům vrátit v limitu strhávají se trestné body - a je to docela přísný. Prvních 6 minut každou minutu 2 body a po šesti minutách je to myslím 5 bodů za minutu!!!
No to je myslím z pravidel vše. Doufám, že je to alespoň trochu srozumitelné.
V odkazu níže najdete naše postupy označené v mapě pro každou etapu + najeté km, čas, kontroly a body. Jak si můžete všimnout etapu od etapy nám to šlo lépe a lépe. Škoda, že první dvě etapy se nám moc nepovedly, možná to mohlo dopadnout jinak...
Tak se pokochejte a doufám, že v roce 2012 nás v tom nenecháte a konečně se odhodláte jet taky!!! Míša k sobě potřebuje nějaké parťáky do školky, když rodiče budou vozit bráchu/ségru... :-)
Tak pa
Menclíci

Six number 2010
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dobrý

(Peťulka, 26. 8. 2010 21:30)

Hezký napsaný článek, ale nechtěj po mě, ať ti zopakuji ta pravidla - trošku složitější na mou jednoduchost.:-)))

repre

(Petr, 26. 8. 2010 10:26)

Přidávám se ke gratulaci a děkuji za příkladnou reprezentaci!!
Jo a díky za článek.

gratulace

(Katka, 26. 8. 2010 9:13)

Jste machři, klobouk dolů a velký obdiv!