Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

To byl MASAKR, aneb po stopách Šumavské padesátky

18. 7. 2009

To byl MASAKR, aneb po stopách Šumavské padesátky

 

Na sobotu 18.července, jsme měli naplánováno, že se připojíme k vyjížďce, která se měla jet místo 1.ročníku závodu Šumavská 50 , který byl zrušen.

Protože jsme nechyběli vloni na startu nultého ročníku, tak jsme moc dobře věděli, co nás čeká – vzpomínám si, jak jsem po projetí cílem říkal, že to již nikdy nepojedu, nebo ne bez lepší přípravy – což se opět nestalo – a zase jsem tady!!

Sobotní probuzení do deštivého rána nám dávalo naději, že se nepojede. Jak déšť přecházel v liják, tak ta naděje sílila, ale Čéřa, jakožto pořadatel, v cyklistickém, odcházející si pro kolo, nám trochu zmrazil úsměv.

Nejvíc nás asi vyhecovalo, že nám Čéřa nevěřil, že pojedeme.

 A tak i když nás holky přemlouvali, že v tomhle počasí je to o zdraví atd., přece jenom jsme se začali oblékat. Problém byl v tom, co na sebe (navíc jsme toho moc neměli), ale nakonec to každý vyřešil podle svého nejlepšího uvážení a jelo se!

Jen ještě popíšu to počasí – vytrvalý liják - jak jenom vidíte provazy vody, vítr a teplota okolo 10°C. Když k tomu přidáte, po letošním „krásném“létu, dlouhodobě podmáčený terén, tak co z toho asi může vyjít?? Kam to jedeme?? Proč, proboha??

 Po asi 5 km přejezdu dorážíme na start již totálně promočení. K našemu údivu tu nečeká jen Čéřa, ale ještě další dva blázni.

Po chvilce debat vyrážíme ve složení :

Čéřa jako pořadatel, já (Petr), David a Venda za Hřebena + Mirda Havlíček jako Hřebena – host, plus další dva účastníci = celkem celých 7 ks !

Čéřa na úvod trochu mění trasu, ale po chvilce se napojujeme na tu původní, jejíž vrchol s výživným stoupáním na hrad Kašperk si nemůžeme odpustit.

Asi v půlce děláme občerstvovací zastávku v Nicově – tam to bylo moc povedený!! Děkujeme panu vedoucímu za ochotu a za to, že nás vůbec nechal vstoupit - během naší návštěvy asi stokrát vytíral a pořád s úsměvem.

Potom opět pozměněnou trasou stoupáme a stoupáme a stupáme až do cíle na Churáňov.

Nezůstala na nás sice nit suchá, možná proběhne i nějaká ta rýmička, ale ten nádherný pocit, že jsme byli pravděpodobně jediný bikeři na celé Šumavě, ten stál za to !!

 

Takže Čéřo, děkujeme a za rok snad znovu !!


PS: Největší body si připsal Mirda, když po ujištění, že z Churáňova jistě trefí domů (ca 5 km), celý radostný zapoměl zahnout a po 15 km (i přes telefonickou navigaci jménem David -  pravda ne zcela jistou) ukončil svojí šumavskou pouť pod slunečníkem před pekárnou na Kvildě (ca 12 km domů), kde vyčkal příjezdu záchraného vozidla jménem Čéřa.

PS2: Za odměnu dostal druhý den za záda vozík s Kájinou a vytáhnul si ho hezky až na Knížecí Pláně a zpět - to aby ho zase nenapadlo někam uhnout, nebo naopak neuhnout.

Jo a klobouk dolů před Terkou, která to na Knížecí vydupala sama !!


Váš předseda



 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky šumavská 50 - 18.7.2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Blázni!

(Peťulka, 24. 7. 2009 17:50)

Ještě že jsem nejel - celou cestu bych nadával.

Šumavská 50

(David, 24. 7. 2009 11:24)

Ahoj, přidávám se k poděkování Čéřovi a zdravím promoklé, ale spokojené bikery a děkujeme Petrovi za výstižný článek a důležité foto z Kašperku!!!

Zdar